Det som skrämmer många utav oss allra mest är rädslan för vårt eget ljus.

Du skall inte tro att du är något, ekar i vårt huvud. Vi är så rädda för vad andra skall tycka, tänka eller känna att vi taggar ned istället för att expandera – känner du igen dig?

Men behöver vi dämpa eller begränsa vårt ljust för att slippa göra andra obekväma?

En vanlig missuppfattning är att om du väljer att vara stor, så innebär det att andra behöver vara små. Stämmer det? Eller är det kanske så att det finns lika mycket plats för oss alla?

”Låt ljuset lysa just på mig, låt mig bli en berömd schlagertjej låt mig sjunga högt låt mig trollbinda just dig, låt ljuset lysa just på mig..”

Så sjöng en ung flicka klädd i gul sidenklänning och för ett litet ögonblick kunde hon nästan få för sig att hon var lite duktig. I alla fall inte sämre än någon annan. 

Kanske hade hon fått mersmak av känslan i ljuset om det inte vore för att någon i all välmening tog ned henne på jorden innan hon ens hade tänkt tanken att lyfta.

Känner du igen dig? Någon förklarade att det inte skulle passa sig att visa sig glad om strålkastarna skulle råka lysa lite extra på flickan för en stund, okej tänkte flickan sänkte blicken och kröp ihop. Försynt fortsatte hon sin resa genom livet med en enda längtan hon ville passa in.

Visst glimmade hon till genom att vara glad och trevlig men att vara trevlig kan också missuppfattas av vissa för inte kan man vara så där pigg och glad, hon måste dölja något.. hon är nog falsk?

Ljuset väcker mycket känslor och vissa vet inte hur det skall tackla dessa, kanske känner de att någon tar deras plats? 

Men tänk om vi inte behöver vara alla till lags? Tänk om det är okej att de tycker som de tycker? Kanske kan vi till och med tacka dem för att de gjort oss medvetna om att vi inte behöver lägga så mycket energi och fokus på att försöka behaga just dem? 

För alla har vi möjlighet att lysa och bara för att ett ljus lyser starkt så tar inte det ljuset någon annans plats.

Om vi tillåter oss att stråla så ger vi omedvetet andra människor nyckeln till att göra det samma. Så låt ljuset lysa just på dig!

Låt ljuset lysa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *